April, 2023

Theatervoorstelling: Staait n Bisschop veur Stad

16apr14:30Theatervoorstelling: Staait n Bisschop veur StadMuzikale theatervoorstelling

Evenement details

Theater groep WAARK is begonnen met de tweede helft van hun theatertour door Drenthe en Groningen. Op 16 april doen ze daarbij ook Grolloo aan. In dorpshuis het Markehuis brengen ze de muzikale theatervoorstelling Staait n Bisschop veur Stad ten tonele.

350 jaar Gronings ontzet
Afgelopen jaar vierde Groningen, 350 jaar Gronings Ontzet en daarom pakt Theatergroep WAARK groot uit! Staait n Bisschop veur Stad is een muzikale theatervoorstelling in het Gronings met grote verhalen van bekende en onbekende mensen tijdens het beleg van Groningen door Bommen Berend. Een luchtige en muzikale voorstelling vol liefde, intriges, spanning en humor in een historisch decor.

Terwijl Helpman wordt platgebrand, het Westerkwartier wordt geplunderd en bij Oosterhoogebrug en Aduarderzijl wordt gevochten, gaat het leven in Stad zo goed en zo kwaad als het kan door. De ‘gewone mensen’ van Stad en Ommeland krijgen in Staait n Bisschop veur Stad eindelijk een stem.

Just Vink heeft de voorstelling geschreven en geregisseerd en Ben Smit heeft de vertaling naar het Gronings op zich genomen. De voorstelling wordt gespeeld door Arend Lommert, Johan Patje, Indy-Lynn de Haan, Erik Bulthuis, Sytze Doornbos, Annet van der Laan, Moyra Ruiter en Cor Boer. De voorstelling is voor iedereen toegankelijk. Ook als je niet uit Groningen komt of geen Gronings verstaat is het verhaal goed te volgen.

Over Theatergroep WAARK
WAARK is na bijna vijftig jaar en vijfendertig producties een begrip in Groningen en Drenthe. Ontstaan in 1973 op initiatief van de Stadsschouwburg in Groningen, opereert het gezelschap sinds 1981 zelfstandig. WAARK staat voor Groningstalig theater van hoge kwaliteit.

Kaartverkoop en meer informatie
Kaartverkoop voor de voorstelling op 16 april (aanvang 14.30 uur) in Grolloo wordt verzorgd door de Vereniging voor Volksvermaken Grolloo: https://www.volksvermakengrolloo.nl/theater-in-groll/

Kaarten zijn €12,50 voor donateurs van de vereniging en €14,00 voor niet-donateurs.

Lees meer

Tijd

160404 14:30(GMT+02:00)

Locatie

Markehuis, Grolloo

De Pol 4, Grolloo

Other Events

Toon route